Carerix, het CRM voor recruiters en intermediairs, is een samenwerking aangegaan met Stiply om het ondertekenen van contracten binnen het recruitmentproces te digitaliseren. Printen, ondertekenen, scannen, of per post terugsturen is niet meer nodig. Alle bijlagen (doc of pdf) in Carerix kunnen via Stiply veilig en snel digitaal, rechtsgeldig worden ondertekend.

In het zakelijke leven zijn veel zaken die ondertekend dienen te worden. Denk naast arbeidscontracten, opdrachtbevestigingen of urendeclaraties ook aan het tekenen voor ontvangst van een telefoon van de zaak, een leaseauto, sleutels, kluisje of NS-businesscard.

Ondertekenen met touchscreen

Digitaal ondertekenen met Stiply gaat makkelijk en snel. Stiply is volledig geïntegreerd in het Carerix-platform en via een extra tab toegankelijk vanuit de bestaande Carerix-interface. De recruiter uploadt de documenten van het Carerix-platform naar Stiply. Vervolgens geeft hij aan waar de ondertekenaar zijn handtekening moet zetten en verstuurd het met één klik. De ondertekenaar krijgt een mailtje met daarin de link naar het document. Zonder in te loggen kan hij of zij het document direct online bekijken en via het touchscreen op de smartphone of tablet of met de muis van de pc een handtekening zetten.

Versleutelde elektronische handtekening

De ‘digitale krabbel’ wordt opgeslagen, waarna ook nog een elektronische handtekening wordt gezet via versleuteling. Dit laatste geeft 100% garantie dat er na de ondertekening niets meer aan het document kan worden veranderd. Bij elke bit die wijzigt, breekt het elektronische seal. Beide partijen krijgen het ondertekende document vervolgens per mail toegestuurd. Het is mogelijk om het document door meerdere partijen te laten ondertekenen. Hierbij wordt de eerste ondertekenaar gevraagd om een verificatie per sms. Voor de tweede en derde ondertekenaar is de sms-verificatie optioneel, zodat recruiters niet iedere keer opnieuw een code hoeven in te voeren.

Overzicht

De voortgang is goed te volgen. In een overzichtsscherm zie je welke verzoeken nog uitstaan. Ook krijgt de verzender een melding wanneer een actie bij de ontvanger uitblijft, zodat hij een reminder kan sturen. Zodra alle documenten zijn ondertekend, krijgt de verzender hiervan automatisch bericht en worden de ondertekende documenten opgeslagen in het systeem. Nog een voordeel is dat correspondentiemails in Stiply in tien talen beschikbaar zijn. De taal is per ondertekenaar in te stellen.

“Stiply is geboren uit mijn wens als ex-IT-advocaat om juridische zaken eenvoudiger te maken en bij te dragen aan het verminderen van papierverbruik”, aldus Joost Kuhlmann, medeoprichter van Stiply. “Er wordt in allerlei sectoren nog steeds veel papier verspild met het zetten van handtekeningen. Ook binnen arbeidsbemiddeling en recruitment circuleren hele pakken papier. Carerix heeft een mooi platform en grote klantnamen. Na een aantal succesvolle pilots met klanten en veel positieve feedback is de Stiply nu volledig geïntegreerd binnen de Carerix-omgeving.

Arco Westbroek (Chief Product Owner bij Carerix): “De samenwerking met Stiply draagt bij aan de visie van Carerix om zoveel mogelijk relevante out-of-the-box integraties voor klanten te realiseren met gespecialiseerde partners. Integraties die passen in het primaire proces van onze klanten waarin het digitaliseren van repeterende processen een belangrijke rol speelt. De recruiter kan zich dan focussen op de sociale engagement van het vak.”