CRM is een fantastische tool voor klant- en relatiebeheer alleen heel veel kleine bedrijven gebruiken het niet. De belangrijkste reden is de mythe dat CRM software alleen ontworpen is voor grote bedrijven. Hierdoor houden kleinere ondernemingen de boot af en missen ze een uitstekende kans om hun Customer Service te verbeteren.

Customer Service belangrijk

Experts gaan er vanuit dat rond 2020 Customer Service belangrijker is geworden dan prijs en product kwaliteit en dat steeds meer consumenten hun keuze daar van laten afhangen. Dat houdt in dat als je als bedrijf, ook een kleine onderneming, wil overleven, de aandacht naar de consument verlegd moet worden. Dit kan door middel van CRM, een zeer goede Customer Service en natuurlijk een aangename prijs en een goede kwaliteit van het product. Als kleinere bedrijven zich uiteindelijk niet op de CRM storten dan zal het moeilijk voor ze zijn om hun hoofd boven water te houden over een aantal jaar.

 

Kleinere bedrijven en CRM

De belangrijkste gedachte bij kleine bedrijven dat CRM alleen een tool is voor de grote jongens, moet veranderen. In het beginstadium waren CRM-oplossingen ontworpen om aan de vraag van hele grote bedrijven te voldoen. Tegenwoordig hebben de meeste CRM-leveranciers een oplossing voor kleine bedrijven in hun pakket zitten. Het blijkt dat een aantal van deze ondernemingen die met CRM zijn begonnen daar zeer tevreden over zijn.

Het hele uitgebreide verhaal is hier te vinden.