Verzekeraars worden nog vooruitstrevend als het aan CRM Partners ligt. De specialist op het gebied van customer engagement adviseert verzekeraars in te zetten op Blockchain, Kunstmatige Intelligentie en 3D printen. Dit zal de relatie met de klant verstevigen en biedt een grote kans op een succesvolle toekomst.

Volgens CRM Partners zijn Blockchain, Kunstmatige Intelligentie en 3D printen de drie belangrijkste innovaties die impact hebben op de manier waarop consumenten zakendoen met hun verzekeraar. In het eBook ‘Toekomst verzekerd’ zet CRM Partners de mogelijkheden van de drie technologieën uiteen.

Desalniettemin adviseert CRM Partners verzekeraars om niet blind te varen op alle nieuwe technologieën. Juist de klant moet leidend zijn in een digitale strategie, niet de technologie zelf.

Creëer eenvoud

Aad Schulten, verantwoordelijk voor het FinanceLab bij CRM Partners: “Om op de komende trends in te kunnen spelen, doen verzekeraars er goed aan om een Customer Engagement-strategie te ontwikkelen. Houd hierbij altijd de wensen van de klant in gedachten. Begin bijvoorbeeld met het creëren van eenvoud. Producten en diensten die snel, gemakkelijk én leuk zijn om mee te werken, tillen de klantervaring naar een hoger niveau. Ook door technologie en mens samen te laten werken, komen organisaties tot onvergetelijke klantervaringen. Dit kan echter alleen als de individuele klantbehoefte inzichtelijk is. Registreer en beheer klantinformatie daarom goed. Maar om Customer Engagement écht optimaal in te zetten, is het zaak niet alleen te focussen op nieuwe technologieën, maar daarnaast ook persoonlijk contact in de klantrelatie te brengen. Dat is de leidraad voor succes.”

Het eBook ‘Toekomst verzekerd’ is hier te downloaden