CRM Partners introduceert een nieuwe CRM-oplossing toegespitst op ledenorganisaties en verenigingen. Kleine tot middelgrote verenigingen kunnen met de CRM-oplossing eenvoudig, flexibel en kostenefficiënt hun ledenbeheer managen. Het platform krijgt de toepasselijke naam: MembersLife.

CRM-platform MembersLife is modulair opgebouwd en bestaat onder andere uit een evenementen-app, een facturatie-app, een betalen-app, een nieuwsbrieven-app en een ledenportaal. Met deze apps kunnen ledenorganisaties bouwen aan persoonlijke en duurzame relaties met hun leden.

Functionaliteiten

De basisversie van MembersLife heet ‘Base’. Hiermee krijgen verenigingen een CRM-platform waarin zij al hun ledendata kunnen vastleggen: contactgegevens, contactmomenten en lidmaatschappen. Base kan worden uitgebreid met een aantal specifieke apps, waardoor voor verenigingen, vakbonden, brancheorganisaties, goede doelen en stichtingen een totaaloplossing ontstaat.

Bouwen aan duurzame relaties

Met de evenementen-app kunnen verenigingen ledenevenementen organiseren en hun leden zowel offline als online samenbrengen. Met de nieuwsbrieven-app kunnen organisaties gepersonaliseerde e-mails versturen, waarbij de inhoud makkelijk kan worden aangepast aan de interesses van individuele leden. Met behulp van een ledenportaal kan er exclusieve informatie aan leden worden geboden.

Administratieve functionaliteiten

Vanuit de facturatie-app kunnen facturen worden aangemaakt en betalingsherinneringen worden verstuurd. Betalingen verwerken gebeurt weer met de  betalen-app. MembersLife leest het elektronische bankafschrift van de bank en voegt betalingen automatisch toe aan de bestaande facturen.

Caroline Koekkoek en Pim van der Kwaak van CRM Partners zijn de initiatiefnemers van MembersLife. Caroline: “MembersLife biedt een op maat gemaakt pakket, waardoor het systeem alleen toont wat verenigingen écht nodig hebben. Bovendien nemen wij het beheer van het systeem op ons, hierdoor wordt nadenken over updates en onderhoud verleden tijd. Daarnaast krijgen verenigingen bij MembersLife Premium een onbeperkt supportcontract, dus eventuele problemen worden snel en zonder extra kosten opgelost.”

MembersLife is ontwikkeld op basis van Microsoft Dynamics CRM en is volledig in de cloud ondergebracht. MembersLife is te downloaden in Appsource van Microsoft en daarna direct beschikbaar voor een vast bedrag per maand per gebruiker.