Het gebruik van CRM is exponentieel gestegen. Het is veranderd van een basaal Contact Management Systeem in een uitgebreide en geïntegreerde zakelijke management oplossing. Geen enkele andere technologie heeft zo’n snelle en omvangrijke transitie ondergaan.

Elk jaar is CRM verder ontwikkeld en de bedrijven die in deze ontwikkelingen zijn meegegaan hebben een stormachtige groei doorgemaakt. In de afgelopen 10 jaar is er een duidelijke omslag geweest van verkoop naar klanten. Laatstgenoemde groep heeft zich ontworsteld uit de traditionele kanalen en is losgegaan op de social media.

Voorspellingen CRM

Dit heeft ervoor gezorgd dat de social media een belangrijk onderdeel van de Customer Service is geworden en heeft de vraag naar Social CRM software doen toenemen. De verwachting is dat er rond CRM nog heel veel gaat gebeuren in 2016. De focus komt te liggen op mobiele CRM dat een vast onderdeel van de CRM strategie gaat worden. De analyses en dan vooral de voorspellende tak gaat geïntegreerd worden in het CRM systeem. Het Internet of Things en CRM gaan naar elkaar toegroeien en gebruikersvriendelijke CRM-systemen gaan populair worden.

Dit zijn de voorspellingen voor CRM in 2016 in het kort. De uitgebreide versie vind je op Customerthink.com