Sponsors

‘Let the data do the talking’. Datacratisch betekent letterlijk: geleid door data en daarmee kun je het vandaag beter doen dan gisteren. Datacratie is volgens Passionned Group de volgende stap in de evolutie van organisaties na agile werken. In dit kader beschrijft auteur Daan van Beek, oprichter van de Passsionned Group, uitgebreid de voordelen van datacratisch werken.

Managementsboek Datacratisch werken

Het managementboek ‘Datacratisch werken’ is bedoeld voor iedere organisatie die continu leren en verbeteren wil combineren met agility en innovatie. Het boek verschaft een raamwerk en twintig bouwstenen. Praktijkvoorbeelden laten zien dat datacratisch werken de passie en het plezier weer terug kan brengen op de werkvloer.

Verbeterpotentieel

De aanleiding van dit boek is om te laten zien hoe je via datagedreven verbetercirkels de dienstverlening, innovatie en de strategie van een organisatie op een steeds hoger plan kunt brengen. Of het nu gaat om een gemeente, een ziekenhuis, een bank of een online fietsenwinkel. In elke sector ligt nog een enorm verbeterpotentieel braak.

Datacratische cultuur realiseren

Daan van Beek licht toe: “Verbind data met continu verbeteren en PDCA (Plan-Do-Check-Act) en je organisatie bloeit weer helemaal op. Mensen krijgen meer plezier in hun werk, omdat ze de regie terugkrijgen. Datacratisch werken is een veelbelovende en inmiddels al bewezen manier van werken die iedere organisatie direct zou moeten omarmen. Veel bedrijven hebben echter nog een lange weg te gaan voordat zij beschikken over een datacratische cultuur. Structuur, processen en gedrag zullen allemaal moeten veranderen. En ook datacratisch werken begint bij de mensen.”