Het rapport ‘CRM voor de accountancy 2016’ bevat het huidige aanbod aan CRM-toepassingen voor accountants en administratiekantoren.

CRM-systemen voor de accountancy

Het rapport van onderzoeksbureau GBNED richt zich specifiek op CRM-systemen die (in zekere mate) zijn gericht op de accountancy. GBNED verklaart de systemen te hebben geselecteerd op het criterium dat het CRM-systeem in zekere mate is afgestemd op accountants- en administratiekantoren. Het gaat dan specifiek om koppelingen met andere systemen die binnen de accountancy worden gebruikt. Het koppelen van verschillende systemen zorgt dat de (relatie)gegevens slechts éénmalig geregistreerd worden; dit voorkomt extra werk en mogelijk dubbele data.

Beperkt aanbod

Het aanbod aan CRM-systemen voor de accountancy noemt onderzoeker GBNED beperkt. Het ontbreken van koppelingen met andere systemen is het grootste struikelblok en de reden voor het beperkte aanbod. GBNED heeft negen CRM-leveranciers in het onderzoek opgenomen. AFAS Software en Exact Online behoren tot deze geselecteerde leveranciers.

Hulpmiddel

Het onderzoek komt tot de conclusie dat het zoeken naar een geschikt CRM-systeem begint met het in kaart brengen. Het rapport moet dan ook een leidraad vormen in het zoeken naar een CRM-systeem dat aansluit op de wensen van accountants- en boekhoudkantoren. Het rapport bevat o.a. een software-matrix, die direct inzicht biedt in de functies en eigenschappen van de verschillende CRM-systemen.

Het rapport aanvragen

Het rapport ‘CRM voor de accountancy 2016’ kan hier online (gratis) worden aangevraagd. Het rapport bevat ruim 90 pagina’s en beschrijft uitgebreid de mogelijkheden van de negen verschillende CRM-systemen.