Hoe meer informatie je over een suspect, prospect of klant hebt hoe beter je met het CRM-systeem een klantprofiel kunt maken. Dat geldt ook voor beleggingsprofielen van cliënten van de financiële wereld. Met deze gedachte ontwikkelt SCOPE op dit moment een innovatieve Know your Customer (KyC-)oplossing voor financiële instellingen op de Nederlandse markt.

Geavanceerde scenario-analyses staan aan de basis van de KyC-oplossing. SCOPE is een samenwerking aangegaan met rekenspecialist AMCET. Hun reken-engine, EPI, neemt de berekening van de haalbaarheid van de financiële doelstelling van de klant voor zijn rekening neemt. De koppeling van de twee innovaties wordt door beide partijen vol trots gepresenteerd tijdens het Know Your Customer product release event op donderdag 18 mei 2017 te Amsterdam.

Scenario’s doorrekenen

Op basis van persoonlijke financiële doelstellingen berekent EPI verschillende scenario’s door op haalbaarheid en worden de uitkomsten op een zeer overzichtelijke en gebruikersvriendelijk manier aan de cliënt gepresenteerd. Door de directe relatie met zijn eigen doelstellingen kan de cliënt bewust kiezen welke risico’s hij bereid is te lopen met zijn vermogen.

Slimme algoritmes

Door gebruik van slimme algoritmes kan EPI berekeningen zeer snel uitvoeren. Deze snelheid stelt de KyC-applicatie in staat om de haalbaarheid van tientallen situaties in korte tijd uit te voeren en te presenteren. Een voorbeeld hiervan is de presentatie van een matrix van verschillende looptijden en maandelijkse inleg. Op basis van dit overzicht kan een cliënt een voor hem optimale mix van looptijd en maandelijkse inleg kiezen. In de traditionele systemen moet hiervoor per combinatie een aparte en tijdrovende berekening worden gemaakt.

Tijdige financiële waarschuwingen

De KyC-oplossing zal de haalbaarheid van de beleggingsdoelstellingen dagelijks door de EPI-engine laten berekenen. Dit stelt de beheerder in staat een cliënt op tijd te waarschuwen wanneer de haalbaarheid van zijn doelstellingen onder door hem geaccepteerde waarde zakt. Of om de cliënt te adviseren minder risico te nemen omdat de goede beleggingsresultaten tot een hogere haalbaarheid van de doelstellingen heeft geleid.