Niet iedereen is direct klaar voor de overstap naar een volwassen CRM-systeem en daarom introduceert Microsoft Outlook Customer Manager: een lichtgewicht CRM in de inbox.

Outlook Customer Manager

Microsoft Outlook is beschikbaar op desktop en mobiel én een populaire e-mail client. Het lichtgewicht CRM van Microsoft bevindt zich direct in de inbox van de gebruiker. Outlook Customer Manager biedt desondanks een verrassend interessant pakket aan opties. Zo gebruikt Microsoft pop-ups om de conversatie met de klant op gang te houden en wordt diverse data over de klant verzameld, zoals e-mail conversaties, notities en gespreksgegevens.

Microsoft Outlook Customer Manager

Outlook Customer Manager: een lichtgewicht CRM-systeem.

Lead management

Outlook Customer Management biedt ook opties op het gebied van lead management: alle deals, inclusief het stadium waarin deze zich bevinden, kunnen in een handig overzicht worden getoond.

Microsoft Dynamics 365

Het is een mooie opstap naar het volwassen CRM-pakket Microsoft Dynamics 365. Outlook Customer Manager biedt een aantal van de cruciale voordelen van een CRM-systeem, zoals het beschikbaar maken van data aan iedereen die met het account kan inloggen. Het is zeker geen volwaardige CRM-oplossing, maar een interessante optie voor kleine bedrijven en ZZP-ers. Het is eveneens een slimme zet van Microsoft, dat in de CRM-markt de nodige concurrentie te dulden heeft van Salesforce en SAP. Het zou best kunnen dat het lichtgewicht CRM van Microsoft een perfecte lead generator voor Microsoft Dynamics 365 blijkt.

Beschikbaarheid

Outlook Customer Manager wordt eerst geïntroduceerd voor iOS en zal later naar andere besturingssystemen worden gehaald. Outlook Customer Manager wordt op mobiel en desktop uitgebracht.