Het ICT-informatiecentrum heeft een boek gepubliceerd over Salesforce CRM, een online CRM oplossing. In het boekje, gericht op organisaties die zich op nieuwe CRM software oriënteren, zijn de belangrijkste voor- en nadelen van Salesforce op een rijtje gezet. De implementatie komt ook aan bod en er wordt aandacht besteed aan de koppelingen met CMS systemen en diverse aspecten van CRM in de cloud. Het boekje is in gedrukte vorm of als gratis e-book beschikbaar op de ICTboekensite.nl, het boekenoverzicht van het ICT Informatiecentrum.

Salesforce CRM boekje, de inhoud

Salesforce heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van cloud oplossingen en de acceptatie van online business software door gebruikers. Toen andere softwareleveranciers nog twijfelden over de ontwikkeling van online software of geen oplossing konden vinden voor de technische aspecten van Software as a Service (SaaS) oplossingen, beschikte Salesforce al over een goed werkend online CRM platform. Dat bezorgde de Amerikaanse softwareleverancier een leidende positie. Door verdere ontwikkeling van technologie en functionaliteit behoort Salesforce wereldwijd nog altijd tot de top drie van meest gebruikte CRM oplossingen.

Het ICT informatiecentrum

Het ICT informatiecentrum is een onafhankelijke partij die sinds 2001 boeken, websites, whitepapers, checklists, gidsen en andere media publiceert over de toepassing en keuze van bedrijfssoftware en andere zakelijke ICT-oplossingen. Per jaar maken meer dan 200.000 beslissers gebruik van deze media bij het opzetten en uitvoeren van hun ICT projecten. Het ICT informatiecentrum is volledig zelfstandig en onafhankelijk en heeft daarom geen enkel belang bij de keuze van ICT oplossingen of leveranciers daarvan.