Het jaarlijkse Dreamforce event van Salesforce wordt deze week weer georganiseerd in het Amerikaanse San Francisco. Ongeveer 150.000 partners en klanten hebben een uitnodiging ontvangen om dit event bij te wonen.

Dreamforce event

Salesforce is een bekende naam op het gebied van CRM en relatiebeheer. Het Dreamforce event staat dan ook garant voor hoge bezoekersaantallen: 150.000 partners en klant zijn uitgenodigd in het Amerikaanse San Fransisco. Salesforce CEO Marc Benioff verzorgde ook deze keer een keynote. Het event biedt, naast nieuws en ontwikkelingen op het gebied van CRM en de producten en diensten van Salesforce, een aantal inspirerende keynotes en sessies.

Salesforce commerce cloud

Het nieuws over Salesforce en de ontwikkelingen van het platform lieten echter niet op zich wachten tot het Dreamforce event: de commerce cloud wordt een nieuw e-commerce platform binnen Salesforce. Het e-commerce platform is gebouwd met behulp van technologie van het onlangs overgenomen Demandware. Salesforce zal daarmee een nog breder pakket worden, dat e-commerce en de kracht van CRM met elkaar kan combineren.

Video Thumbnail

Inside Dreamforce ’16: Snapchat

CRM: de toekomst

Het event staat natuurlijk ook stil bij de toekomst van Customer Relationship Management en relatiebeheer. Het nieuws over de commerce cloud sluit daar alvast mooi op aan. Salesforce zal niet al haar kaarten uitspelen voor het Dreamforce event, maar dat betekent niet dat de thuisblijvers alles moeten missen. Op de website kunnen diverse nieuwsberichten en samenvattingen worden bekeken. Ook is een live broadcast prominent aanwezig voor een ieder die op afstand op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen.