SAP wil CRM moderniseren en lanceert daartoe de nieuwe productsuite C/4HANA. Met deze suite kunnen bedrijven het CRM vanuit een centraal punt te managen. Klantdata, machine learning technologieën en microservices komen samen en bieden zodoende een volledig klantbeeld.

SAP C/4HANA is een in-memory customer experience suite met geïntegreerde oplossingen voor het managen van klantrelaties in sales, service, marketing en commerce kanalen. Op deze wijze staan klanten in het middelpunt van een organisatie.

Me2B-markt

Mark de Bruijn, VP en Head of Marketing EMEA & MEE bij SAP Customer Experience, vertelt over de nieuwe productsuite: “Een verbinding maken met klanten is vaak eenvoudig, maar een relatie opbouwen is lastiger. SAP Customer Experience maakt dit voor organisaties mogelijk. Met deze uitbreiding van ons productportfolio zetten we stappen om CRM te revolutioneren. Bij deze nieuwe vorm van CRM moet de klant centraal staan, een consistente ervaring krijgen en moet de nadruk liggen op vertrouwelijke data. Daarnaast kunnen bedrijven blijven werken aan een vertrouwde relatie met de klant, ook nadat zij tot een aankoop zijn overgegaan. De klant neemt de regie over zijn eigen offline én online reis. We verschuiven hiermee van de B2B-markt naar de Me2B-markt van de klant.”

Aangestuurd door AI

De suite bestaat uit SAP Marketing Cloud, SAP Sales Cloud, SAP Service Cloud, SAP Commerce Cloud en SAP Customer Data Cloud. Deze cloudoplossingen worden gecombineerd met de ERP-suite SAP S/4HANA en worden aangestuurd door Artificial Intelligence. De al bestaande cloudoplossingen hebben een uitgebreide update gekregen voor dit nieuwe portfolio.

SAP CRM revolutie

Door de verschillende onderdelen van de productsuite verticaal en horizontaal te integreren, kan SAP als enige een unieke, intelligente en gepersonaliseerde customer experience bieden over alle kanalen. Dit zorgt voor een geheel nieuwe inrichting van CRM.

SAP Commerce Cloud

In de toekomst blijft de kwaliteit van de cloudoplossingen gewaarborgd door nieuwe releases. Met de releases kunnen klanten snel profiteren van de nieuwste ontwikkelingen binnen CRM.    

Zo krijgt SAP Commerce Cloud de komende tijd ieder kwartaal een nieuwe release en in de toekomst zelfs maandelijks. De laatste release van SAP Commerce Cloud biedt meer mogelijkheden tot personalisatie, een verbeterde zoek- en navigatiefunctie en meer inzicht in de gebruikerssegmenten.